Jordgubbsscones
Älskar du scones, jordgubbar och sommaren? Då måste du testa dessa ljuvliga Jordgubbsscones.
De är givetvis helt fria från gluten, mejerier och vitt socker vilket är toppen när man vill njuta lite nyttigare till sitt te och kaffe.
Låt dig inspireras av detta goda recept på Jordgubbsscones!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält ghee
- Dela jordgubbarna i mindre bitar
- Knäck ägget i en bunke och tillsätt honungen
- Vispa vitt och pösigt med elvispen
- Tillsätt ditt smälta ghee och vispa lite till
- Mät upp mandelmjöl, kokosmjöl, tapiokastärkelse, bakpulver, äkta vaniljpulver, mald kardemumma och himalayasalt i en skål och blanda ihop
- Tillsätt blandningen i äggsmeten och vispa samman
- Häll ner de delade jordgubbarna och vänd/knåda ner försiktigt i degen så det blandar sig fint
Det kan vara lite knepigt att fördela jordgubbarna i smeten men det går, degen kommer bli lite rosa men detta gör ingenting.
- Du har nu en relativa kladdig deg, forma till en boll
- Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
- Lägg degbollen mitt på plåten och tryck försiktig ut till en cirkel på ca 20 cm i diameter, forma med händerna
- Skär med en kniv till 8 “tårtbitar”
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter tills dina scones börjar få fin färg
- Ta ut och låt svalna helt
- Bryt isär, servera och njut!
För lite extra lyxig känsla, pudra lite tapiokastärkelse över dina scones vid servering.
Sätt på kaffet och teet och njut av underbara Jordgubbsscones!
Kan du inte få nog av ljuvliga scones? Här hittar du receptet på våra Morotsscones, också supergoda.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo sverige glutenfritt mejerifritt laktosfritt nyttigt fika baka