Jordgubbsmousse
Jordgubbar hör den svenska sommaren till och denna ljuvliga Jordgubbsmousse är fylld med smaken av sommar!
Nyttigt och gott
Jordgubbar är både nyttiga och goda, de innehåller bl.a. rikligt med både C-vitamin och antioxidanter och minskar därmed inflammationer i kroppen.
För att få i sig mest av alla nyttigheter som finns i jordgubbarna bör man äta dem precis som de är helt färska.
Nyplockade jordgubbar
Att äta jordgubbarna helt nyplockade en härlig sommardag slår nog det mesta. Eller att njuta av en god jordgubbstårta till sommarkalaset, då är det gott att leva.
Denna härliga Jordgubbsmousse ger samma härliga känsla med sin fantastiska smak av nyplockade jordgubbar.
Så låt dig förföras av vårt goda recept på Jordgubbsmousse!
Så här gör du
- Ta bort stjälken/bladen på jordgubbarna
- Dela dem på mitten och lägg ner i en mixerkanna
- Mixa jordgubbarna till en slät puré
- Häll över jordgubbspurén i en bunke och ställ åt sidan
- Vispa samman kokosmjölk och gelatinpulver i en kastrull
- Låt koka upp sakta, vispa då och då
- Dra kastrullen från spisen och blanda ner lönnsirap
- Vispa ner blandningen med kokosmjölk i jordgubbspurén
- Vispa tills det blandat sig väl
- Häll upp i serveringsglas
- Ställ in i kylen och låt stå i minst 2 timmar innan du ska servera
Det går bra att göra Jordgubbsmoussen dagen innan.
Vid servering toppa med vispad kokosgrädde och färska jordgubbar.
Ät och njut!
Fler goda recept med jordgubbar
Låt dig inspireras av fler goda recept från Paleoskafferiet med jordgubbar, vi kan rekommendera:
Tid att Njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Mejerifri mejerifritt mousse pannacotta paleo kost mat efterrätt dessert glutenfri sockerfri Under vårt tak nyttig ren och naturlig recept jordgubbe midsommar bästa enkel