Imam bayildi
Denna vegetariska rätt är försvinnande god och smakar härligt som en enkel egen liten rätt tillsammans med en stor och fräsch sallad eller som ett gott tillbehör till köttet, fisken eller kycklingen.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skölj och dela auberginen på längden
- Snitta den skurna sidan med en kniv
- Bryn auberginen i olivolja på medelvärme i en stekpanna runt om tills den fått fin färg
- Lägg över i en ugnssäker form med snittytan uppåt
- Skala och dela löken i mindre delar
- Bryn löken tills den blivit mjuk och gyllene i stekpannan
- Häll över de krossade tomaterna
- Pressa ner vitlöksklyftan
- Tillsätt rökt paprikapulver, finhackad chili och hackad persilja
- Rör om och koka samman i 5 minuter
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar
- Fördela tomatröran över auberginen
- Gratinera i ugnen i 30 minuter
- Vid servering pressa över citronsaft och toppa med persilja
Ät och Njut av din fyllda aubergine!
Är du sugen på mer vegetariskt hittar du flera goda vegetariska recept här i Paleoskafferiet.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken