Höstrullader fyllda med trattkantareller, bacon, lök, persilja och lingon

Ingredienser

Höstrullader

Receptet är för 4 portioner

Rullader

800 gram   
150 gram   
200 gram   
1 st   
0,5 dl   
1 kruka   
Efter tycket & smak   
Efter tycke & smak   
3 kvistar   

Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i.

Kantarellsky

Husgeråd

Höstrullader

Så här gör du

Rullader

  • Bryn trattkantareller, den finhackade löken och baconen i en stekpanna med t.ex. ghee [shoppingcarticon]
  • Rör ner persiljan och lingonen och smaka av med lite peppar och havssalt
  • Fördela blandningen på lövbiffen och rulla ihop till rullader
  • Lås/fäst rulladen med en tandpetare
  • Bryn rulladerna i stekpannan tills de fått fin färg runt om
  • När rulladerna är färdigbrynta späd med lite lite vatten som de får “efterkoka” i
  • “Efterkoka” i cirka 30 minuter under lock. Glöm inte att vända dem ofta och späd på med ytterligare lite vatten efterhand så att de inte steker torrt
  • När rulladerna är klara lägg dem på ett fat medans du gör kantarellskyn av den goda skyn som du just “efterkokat” rulladerna i. Häll inte ut den!!!

 
Kantarellsky

  • Stek trattkantarellerna i en stekgryta
  • Häll på ytterligare ca 1 dl vatten i stekpannan som du just lyft upp rulladerna ifrån och vispa med en visp för att få med alla goda smaker från pannan
  • Låt smakerna få koka ihop snabbt
  • Sila skyn och häll över trattkantarellerna
  • Lägg i några kvistar färsk timjan och låt små koka under lock någon minut
  • Smaka av och späd med eventuellt lite mer vatten
  • Lägg i Rulladerna och låt de koka ihop sig

 
OBS! Avlägsna timjankvistarna och tandpetarna före servering.
 
Servera till, ugnsstekta rotfrukter och Majrova på hasselbacksvis. Garnera hasselnötter, lingon, timjan och persilja.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Höstrullader Paleo recept rullader
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon]