Höstmüsli
Njut av en riktigt god frukost med denna härliga Höstmüsli eller granola om du vill kalla den det. En glutenfri müsli fylld med härliga smaker av höst!
Höstkrydda
Med vår kryddblandning med smaker av hösten har vi smaksatt denna härliga müsli. Vår Höstkrydda använder vi när vi bland annat gör äppelpaj, bakar kakor, ugnsrostar rotfrukter eller som smaksättning i vår varma choklad.
Låt vår Höstmüsli förgylla dina frukostar.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper
- Grovhacka mandel och hasselnötter
- Lägg ner i en bunke
- Tillsätt solroskärnor, pumpakärnor och sesamfrön
- Blanda samman Höstkryddan
- Tillsätt kryddblandningen med nötterna och fröerna i bunken
- Blanda samman
- Tillsätt kokosoljan
- Krama in kokosoljan med hjälp av händerna i blandningen så det blandar sig väl
- Häll blandningen på plåten med bakplåtspapper
- Fördela i ett jämnt lager över plåten
- Rosta mitt i ugnen i 7 minuter
- Rör runt i müslin och rosta ytterligare i 7 minuter
OBS! Alla ugnar är olika så ha koll på slutet av rostningen, då det kan gå fort, så att den inte blir bränd.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna
- När müslin svalnat blanda ner de torkade blåbären
- Häll upp din müsli på burk och förvara den torrt
Ät och njut tillsammans med kokosyoghurt, på avokadokrämen eller på gröten till din frukost.
Müsli
Vill du ha fler goda recept på müsli som är helt glutenfri och Paleo så kan vi tipsa om dessa två.
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore