Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin
Så här gör du
Vid lagning i gryta
- Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg i en stor gryta
- Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med moroten och löken
- Häll ner vatten och vin
- Lägg ner lagerblad, persiljekvistar, svartpepparkorn och salt (efter tycke och smak)
- Låt koka upp
- Dela revbenen i mindre önskade bitar
- Lägg ner revbenen i grytan och sänk till medelvärme
- Låt småkoka i 1½ – 2 timmar
- Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
- Ta upp revbenen och lägg på ett fat och låt svalna
Vid lagning i Crock-Pot
- Dela revbenen i mindre önskade bitar och lägg ner i din Crock-Pot
- Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg ner runt revbenen
- Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med revbenen, moroten och löken
- Häll ner vatten och vin
- Lägg ner lagerblad, persiljekvistar, svartpepparkorn och salt (efter tycke och smak)
- Koka på låg (low) i 7-8 timmar
- Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
- Ta upp revbenen och lägg på ett fat och låt svalna
Låt gärna reven ligga i kylen över natten innan du griljerar dem.
Griljering
- Sätt ugnen på 225 grader
- Repa och hacka rosmarinen fint
- Lägg i en skål
- Mät upp honungen och häll över rosmarinen
- Rör ihop
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och ställ ugnsgallret på plåten
- Pensla revbenen med honungen och lägg på gallret
- Griljera i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg, ha koll så att revbenen inte bränns
Nu kan du Njuta av underbara Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
jul glutenfri