Hjärtliga Praliner

Ingredienser

Hjärtliga Praliner

Ger ca 30 st

Tillagningstid:

30 minuter

Chokladfyllning

1 dl   
0,5 dl   
2 msk   

Mandelsmörsfyllning

1 dl   
1 dl   
2 msk   
1 tsk   
0,5 tsk   

Rekommenderas

  

Silikonformar för praliner, choklad eller iskuber

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Glimja, Bodystore och Cervera.

Hjärtliga Praliner

Med kärlek, omtanke och värme vill vi dela med oss av receptet på dessa Hjärtliga Praliner!

Med den härliga smaken av ljuvlig choklad och gott mandelsmör blir detta en pralin att älska.

Formar i silikon

När man gör praliner underlättar det att ha en bra form att gjuta sina praliner i, vi tipsar gärna om silikonformar.

Pralinformar, chokladformar, iskubsformar i mjuk silikon, så att man enkelt kan vränga ut sina praliner när de är klara är toppen. Resultatet blir perfekt varje gång!

Att gjuta utan silikonform

Det går givetvis att använda en liten form att gjuta i också som man klär med bakplåtspapper och fyller.

Om man väljer att gjuta i en form blir det inga praliner men goda små munsbitar fyllda med kärlek.

Så här gör du

Chokladfyllningen

Ta fram dina pralinformar

  • Fyll ca 1/3 av varje pralin med chokladfyllning
  • Ställ in plant i frysen i 10 minuter
Mandelsmörsfyllningen
  • Smält kokosoljan i en liten kastrull
  • När kokosoljan smält dra av kastrullen från spisen
  • Tillsätt mandelsmör, lönnsirap, äkta vaniljpulver och salt
  • Rör om tills allt blandat sig väl

Ta ut pralinformarna från frysen

  • Fyll upp resterande 2/3 av varje pralin med mandelsmörsfyllning
  • Ställ in i frysen och låt stå till mandelsmörsfyllningen stelnat

När pralinerna stelnat och är klara tar du ut formarna från frysen och lossa varje pralin.

Hjärtliga praliner som lossas från en silikonform

Förvara dina praliner i en lufttät burk i frysen.

Tips! Om du väljer att göra i en form, istället för i en pralinform, häll då ner mandelsmörsfyllningen först och sedan chokladfyllningen över, alltså tvärtom mot pralinerna, för snyggast resultat. När allt stelnat tar du ut dem och skär i fina bitar.

Njut av en liten hjärtlig pralin!

Hjärtliga Praliner i en skål redo att avnjutas

Önskar du fler recept på något sött och gott så låt dig inspireras av recepten under vår kategori glass och godis här i Paleoskafferiet.

Tid att Njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo nyttigt nyttigare gott fettbomb recept sverige godis baka glutenfritt mejerifritt laktosfritt utan vitt socker Under vårt tak enkelt enkel snabbt energirikt