Gröna räkrullar

Gröna Räkrullar på ett serveringsfat, goda och enkla att göra

Ingredienser

Gröna räkrullar

Ger 10 rullar

Tillagningstid:

20 minuter

4 st   
2 st   
1 st   
200 g   
2 tsk   
1 msk   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Lite extra dill för dekoration

Husgeråd

  
  
  
  
  
alt.   

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och räkor.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Cervera.

Gröna räkrullar

Dessa Gröna räkrullar får oss att drömma om härliga vår och sommardagar med god mat, grönska, värme och fina vänner. Den perfekta förrätten eller att servera tillsammans med andra små rätter på buffébordet.

Men självklart passar dessa härliga Gröna räkrullar året runt och ger alltid en lite lyxigare känsla när de serveras. Räkrullarna går dessutom snabbt och enkelt att göra!

Så här gör du

  • Koka äggen och låt de svalna
  • Skala äggen
  • Kärna ur samt skala avokadon
  • Mosa samman avokado och äggen med en gaffel, mosa inte allt för fint
  • Tillsätt den pressade citronen och dillen
  • Rör samman
  • Lägg undan 10 st av de skalade räkorna till dekoration och hacka resterande grovt och rör ner i blandningen
  • Smaka av med salt och peppar

  • Lägg två remsor med gurka på varandra
  • Fördela lite av röran i linje på mitten av gurkremsorna
  • Rulla ihop gurkremsorna tätt till en rulle

  • Upprepa tills du har 10 rullar
  • Ställ på ett fat och toppa med lite extra peppar och dekorera med en räka och dillkvist
  • Servera direkt och Njut!

Både röran och gurkremsorna går att förbereda och förvara i kylen. Gurkremsorna lägger du då i kallt vatten tills de är dax att montera, sedan är det bara att torka av dem lite lätt innan man fyller dem med den goda röran.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo paleorecept recept påsk påskmat förrätt paleosverige sverige paleoblogg matblogg mat paleotips paleokost  Under vårt tak räkor