Grön pizza
Vår Paleo Pizza är en stor favorit hos många och då med den klassiska tomatsåsen som grund som man kan toppa med sina favorittoppnings för dagen, så gott och enkelt!
Vi har länge varit nyfikna på att testa en grön sås istället för den klassiska tomatsåsen. Så sist vi blev sugna på pizza gjorde vi en grön sås som blev fantastiskt god med spännande smaker som passar perfekt på pizza och lockar till nya härliga toppings.
Låt dig inspireras, laga och njut av en härlig Grön pizza!
Så här gör du
- Gör en omgång med Grön sås
- Väg upp babyspenat, basilika och persilja och lägg i en mixer alt. stor mortel
- Tillsätt vitlöksklyftorna och olivolja, mixa samman till en slät sås. Om du mortlar får du en något “grövre” sås
- Smaka av med himalayasalt och svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mät upp tapiocastärkelse, kokosmjöl och salt i en bunke och rör om
- Mät upp olivolja och det varma vattnet och häll ner i bunken
- Tillsätt ägget
- Rör samman så det blandar sig väl till en deg
- Jobba ihop degen till en boll
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till önskad form
- Rulla/vik in kanten runt din pizza något
- Bred på den gröna såsen över pizzan
- Skala och skiva rödlöken och fördela över pizzan
- Bryt bort den torra delen av stjälken på sparrisen och fördela även denna över pizzan
- Grädda i övre delen av ugnen i ca 35 minuter tills pizzan börjar få lite färg på kanten
- Ta ut och låt svalna något
- Strö över önskad mängd babyspenat och örter
- Dela och lägg på tomaterna
Nu kan du välja att även skiva och lägga på avokado. Dekorera med fina skivor av parmaskinka eller kanske nyskalade räkor.
Hitta dina favoriter att lägga på denna härliga Gröna Pizza!
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
glutenfritt glutenfri mejerifritt laktosfritt laktosfri nyttig paleo sverige recept enkel god hemmagjord