Grillade Leverspett

Ingredienser

Grillade Leverspett

För 4 personer (ger 4 spett)

700 g   
12 st   
2 st   
8 st   
Efter tycke & smak   

*Om grillkryddan du använder inte innehåller salt får du tillsätta även detta. Vi rekommenderar himalayasalt eller havssalt.

**OBS! Det går även utmärkt att steka ihop de olika ingredienserna i en stekpanna om man inte har tillgång till en grill.

Husgeråd

  
  
  
  
  
ev.   

Grillade Leverspett

Så här gör du

  • Lägg levern i kallt vatten ca 10 minuter innan du ska börja
  • Lyft upp levern ur vattnet och torka av den lätt
  • Skär bort sega hinnor på levern och dela till grillbitar
  • Rulla baconet till rulla
  • Skala och dela rödlöken i klyftor
  • Dela champinjonerna på mitten
  • Blanda önskad mängd av ingredienserna på spetten
  • Krydda med ekologisk grillkrydda (och även himalayasalt/havssalt om grillkryddan inte innehåller salt*)
  • Lägg på grillen** och grilla några minuter tills de fått fin färg
  • Rulla på spetten litet då och då under grilltiden för jämn grillyta

Servera dina leverspett med ugnsrostade rotfrukter, en härlig grön sallad och varför inte lite Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin!

Älskar du lever eller bara vill testa något nytt och spännande. Då måste du göra dessa underbara leverspett, så enkelt och gott!

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus inälvsmat näringstät mat Paleo paleorecept

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken