Gelégodis med jordgubbar
Enkelt och gott godis helt utan tillsatser! Detta ljuvliga Gelégodis gjort på jordgubbar smakar underbart gott för både lite och stor.
Jordgubbar
Jordgubbar hör sommaren till och visst är de fantastiskt goda att njuta av precis som de är en varm och härlig sommardag.
Man kan också använda jordgubbar i sin matlagning och när man bakar och vi tipsa gärna om goda recept som:
Ett annat gott sätt att njuta av jordgubbar är att göra gelégodis!
Gelégodis på bär och frukt
Det går givetvis också att göra gelégodis med andra bär och frukter än jordgubbar, t.ex. vattenmelon, hallon eller varför inte apelsin. Mängden gelatinpulver i detta recept är till 5 dl vätska.
Så här gör du
- Rensa och dela jordgubbarna i mindre bitar
- Lägg ner jordgubbarna i en mixer eller matberedare med knivblad
- Tillsätt vatten
- Pressa och tillsätt saften från citron
- Mixa fint
- Sila ner i en kastrull, för att ta bort eventuella bitar och kärnor
- Tillsätt och vispa ner lönnsirap
- Vispa ner gelatinpulver, lite åt gången
- Låt koka upp på medelvärme
- Vispa lite försiktigt då och då
- Dra bort från spisen när du ser första kokbubblan
Nu är det dax att fylla upp jordgubbsgelén i pralin-/isformar i silicon eller så kan du klär en liten form med bakplåtspapper som du fyller. Om du väljer det sistnämnda får du skära till godisbitar med en kniv efter den stått i kylen och satt sig.
- Fyll upp de formar du valt med jordgubbsgelén
- Ställ in i kylen och låt stå i 2 timmar så gelén stelnar/sätter sig
- Ta ut och lossa från formarna alternativt skär till kuber om du valt en hel form
Förvara ditt Gelégodis med jordgubbar i en glasburk i kylen.
Paleogodis
Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept på nyttigare alternativ till vanligt godis och vi kan rekommendera:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo glutenfritt mejerifritt utan vitt socker lördagsgodis nyttigt enkelt gott godis recept