Fyllig och kladdig Chokladtårta
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosoljan
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare (använd knivarna)
- Häll på den rivna kokosen
- Mixa dadlarna och kokosen till en kladdig deg
- Blanda mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, bakpulver och havssalt i en skål
- Häll över dadel- och kokosdegen och mixa lite till
- Knäck i äggen och mixa ytterligare
- På slutet tillsätter du även den smälta kokosoljan och mixar lite till
- Smörj en springform med kokosolja
- Klicka i smeten i formen och bred ut den
- Grädda kakan i 8-10 minuter till kakan fått en tunn “hård yta”
- Ta ut kakan och låt den vila i kylen en timme innan du serverar den
Tips! Servera din Fylliga och kladdiga Chokladtårta med Ingefärsgrädde och Mangokräm eller varför inte med Lemon Curd och färska bär.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo sverige paleorecept kladdkaka paleoblogg glutenfritt mejerifritt mjölkfritt baka