Fyllig och kladdig Chokladtårta
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosoljan
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i en matberedare (använd knivarna)
- Häll på den rivna kokosen
- Mixa dadlarna och kokosen till en kladdig deg
- Blanda mandelmjöl, raw kakao, kokossocker, äkta vaniljpulver, bakpulver och havssalt i en skål
- Häll över dadel- och kokosdegen och mixa lite till
- Knäck i äggen och mixa ytterligare
- På slutet tillsätter du även den smälta kokosoljan och mixar lite till
- Smörj en springform med kokosolja
- Klicka i smeten i formen och bred ut den
- Grädda kakan i 8-10 minuter till kakan fått en tunn “hård yta”
- Ta ut kakan och låt den vila i kylen en timme innan du serverar den
Tips! Servera din Fylliga och kladdiga Chokladtårta med Ingefärsgrädde och Mangokräm eller varför inte med Lemon Curd och färska bär.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Glimja, Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo sverige paleorecept kladdkaka paleoblogg glutenfritt mejerifritt mjölkfritt baka