Fylld köttfärsrulle
Låt detta härliga recept på Fylld köttfärsrulle bli en ny middagsfavorit!
Laga mat med färs
Nötfärs, lammfärs, fläskfärs, viltfärs, organfärs… Hör du till dem som ofta använder färs i din matlagning? Det finns kanske få middagsråvaror som används flitigare i våra kök än just färs.
Vi är många som gärna njuter av både köttbullar, biffar, köttfärssås, tacos, köttfärslimpa, köttfärssoppa och så mycket mer lagat med färs. Här hemma blir det ofta färs till middag när man vill ha något enkelt, gott och kanske har lite idétorka på vad man ska äta till middag.
Nu fyller vi på Paleoskafferiet med ännu ett härligt recept med färs. Låt denna fyllda köttfärsrulle bli en ny middagsfavorit!
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg ner nötfärsen i en bunke
- Skala och hacka den gula löken fint
- Tillsätt löken med nötfärsen i bunken tillsammans med hackad persilja, havssalt och svartpeppar
- Blanda samman
- Forma färsen till en boll och lägg på ett bakplåtspapper
- Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på färsen
- Kavla ut färsen mellan bakplåtspappren till en rektangel
- Dra bort det övre bakplåtspappret
- Täck färsen med bacon
- Lägg sedan en rand med tomatsås längs den ena långändan
- Fördela babyspenaten på tomatsåsen
- Rulla med hjälp av bakplåtspappret till en rulle
- Avsluta med att lägga skarven nedåt mot bakplåtspappret
- Dra/lyft över på en plåt
- Tillaga mitt i ugnen i 25 minuter
Nu är din fyllda köttfärsrulle klar att avnjutas!
Servera din fyllda köttfärsrulle med valfria tillbehör. Ugnsrostade rotfrukter blev det hos oss!
Nästa gång du ska laga något gott med färs till middag laga en Fylld köttfärsrulle!
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Gröna gårdar, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken