Fiskgryta med grönsaker

Fiskgryta med grönsaker och rotfrukter

Ingredienser

Fiskgryta med grönsaker

För 4 personer

Tillagningstid:

45 minuter

600 g   
1 st   
1 st   
1 st   
1 st   
1 st   
250 g   
6 dl   
2 st   
1 msk   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller fisk och selleri.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Bagaren & Kocken.

Fiskgryta med grönsaker

Denna härliga Fiskgryta är fylld med goda grönsaker och rotfrukter som ger en fyllig och god smak. Om du tycker om fisk så är denna gryta ett måste.

Så här gör du

  • Förbered dina grönsaker
  • Skala och dela löken, moroten, sötpotatisen och zucchinin i mindre bitar
  • Kärna ur paprikan och skär i bitar
  • Skär selleristjälken i slantar
  • Bryn samman löken, moroten, sötpotatisen och sellerin i en panna eller kastrull till de börjar bli mjuka och får lite färg
  • Tillsätt paprikan och pressa ner vitlöken och låt bryna samma ytterligare någon minut
  • Häll över de krossade tomaterna och den nypressade citronsaften
  • Rör om och låt sakta koka samman i 10 minuter
  • Tillsätt zucchinin
  • Rör om och smaka av med salt och nymald svartpeppar
  • Låt koka ytterligare 10 minuter
  • Skär din fiskfilé i mindre bitar
  • Vänd försiktigt ner fisken i grytan
  • Låt koka upp och dra sedan bort grytan från värmen och låt den stå i 7 minuter tills fisken är klar
  • Toppa med lite persilja vid servering

Servera din Fiskgryta med grönsaker i sin enkelhet tillsammans med en grön sallad.

Fiskgryta med grönsaker och rotfrukter smakar ljuvligt gott till middag!

Låt dig även inspireras av andra goda fiskrätter här i Paleoskafferiet.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak