Fiskgratäng med räkor

Fiskgratäng med räkor och dillsås

Ingredienser

Fiskgratäng med räkor

För 4-6 personer

Tillagningstid:

50 minuter*

Cashewsås

Dekoration

* Tiden för blötläggningen av cashewnötterna är inte medräknad.

Allergiinformation: Receptet innehåller fisk, räkor och cashewnötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Fiskgratäng med räkor

En krämig och god fiskgratäng med räkor helt utan mejerier eller kokosmjölk, hur är det möjligt?

Fiskrecept

Fisk är något som vi gärna äter här hemma Under vårt tak och både här i Paleoskafferiet och i vår kokbok Ren & Naturlig mat hittar man många härliga recept med fisk.

En god Brasiliansk fiskgryta, Fisksoppa med curry och vår Fiskgratäng med pesto, bara för att nämna några.

Cashewsås

Med sina klassiska smaker av citron och dill kommer denna härliga Fiskgratäng med räkor göra succé på middagsbordet.

Och krämigheten, ja, den kommer från en sås gjord på Cashewnötter, så gott!

Så här gör du

Cashewsås

  • Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar
  • Häll av vattnet för blötläggningen och skölj av cashewnötterna
  • Lägg cashewnötterna i en hög mixerkanna
  • Tillsätt vatten
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt citronsaft, citronzest, himalayasalt och grovmald svartpeppar
  • Mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer eller mixer
  • Häll över cashewsåsen i en kastrull
  • Värm såsen på låg värme och rör ner den hackade dillen

Dillsås gjord på cashewnötter i en kastrull

Gratäng

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smörj en ugnssäker form med ghee
  • Svarva Zucchinin i en grönsakssvarv. Vi svarvade till bred zucchinitagliatelle
  • Lägg ner den svarvade zucchinin i botten på ugnsformen
  • Strö över den finstrimlade salladslöken

Zucchinipasta och salladslök

  • Fördela hälften av cashewsåsen över zucchinin och löken

Zucchinipasa med dillsås i gratängform

  • Salta lite på fiskfilén och lägg den i formen
  • Strö över räkorna, spara lite till dekoration vid servering

Fisk och räkor i gratängform

  • Häll över resterande cashewsås, fördela till ett fint lager över gratängen

Fiskgratäng med räkor redo för ugnen

  • Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills gratängen börjar få lite färg

Nu är din Fiskgratäng med räkor klar att avnjutas!

Dekorera med skalade räkor och lite dill vid servering. Smakar gott tillsammans med en grön sallad.

Fiskgratäng med räkor redo att avnjutas

Ren och naturlig mat är fantastiskt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo nyttig nyttigt mat matinspiration dillsås glutenfritt mejerifritt middagsinspiration enkel recept under vårt tak lyxig middag