Efterrättspizza
Bjud på en efterrätt som överraskar! Med denna ljuvliga Efterrättspizza, med en förföriskt god choklad brownie botten toppad med mandelsmör, fräsch kokosyoghurt, frukt och bär får du en dessert att längta efter.
Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Efterrättspizza på bloggen.
Så här gör du
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
- Tillsätt mandelmjölk och den smälta kokosoljan
- Vispa lite till
- Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
- Vänd eller vispa försiktigt ner i äggsmeten
- Låt smeten “svälla” ca 2 minuter
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
- Pensla bakplåtspappret med lite smält kokosolja
- Klicka ut smeten i en hög mitt på bakplåtspappret
- Jobba ut degen, med hjälp av en sked till en rund botten, ca 20 cm i diameter
- Grädda botten mitt i ugnen ca 12 minuter tills den känns torr på provstickan
- Ta ut och låt svalna helt innan du dekorerar
Du kan även göra din choklad brownie botten dagen innan och förvara den i kylen, täckt med plastfolie så den inte blir torr.
Dekoration
- Lägg över din choklad brownie botten på ett fat
- Förbered och smält din choklad över ett vattenbad
- Bred på mandelsmör
Här kan du välja att göra ditt eget mandelsmör.
Det finns också färdigt mandelsmör att köpa i butik. Om du använder dig av ett köpt så tillsätt gärna lite salt i mandelsmöret då det ger en extra stuns åt smaken med det salta.
- Bred på ett lager med kokosyoghurt ovanpå mandelsmöret. Även kokosyoghurt kan man göra själv eller köpa färdigt i butik (t.ex. ICA´s Kokosgurt).
- Dekorera med frukt och bär
- Ringla över lite smält choklad
Nu är din Efterrättspizza klar!
Duka upp till en härlig middag med fina vänner och bjud på denna härliga Efterrättspizza som dessert tillsammans med en kopp kaffe.
Fungerar givetvis lika bra att bara avnjutas som något extra gott till fikat.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo recept baka glutenfritt mejerifritt laktosfritt Sverige hälsa hälsosam hälsosamt matlagning laga mat matglädje bakglädje