Efterrättspizza

Ljuvlig Efterrättspizza med en choklad brownie botten toppad med mandelsmör, fräsch kokosyoghurt, frukt och bär.

Ingredienser

Efterrättspizza

Ger 8 bitar

Tillagningstid:

30 minuter*

Choklad brownie botten

1 st   
2 msk   
1 dl   
1 tsk   
1 dl   
2 msk   
2 msk   
1 tsk   
0,5 tsk   

Topping

1-1,5 dl   
1-1,5 dl   
  
  
  
  

All topping är efter tycke och smak. Här kan du även använda dig av valfria frukter och bär.

Husgeråd

  
  
  
  
  

*Tiden det tar för botten att svalna, dekoration och tiden det tar att eventuellt göra sitt eget mandelsmör är inte inräknad i tiden.

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Efterrättspizza

Bjud på en efterrätt som  överraskar! Med denna ljuvliga Efterrättspizza, med en förföriskt god choklad brownie botten toppad med mandelsmör, fräsch kokosyoghurt, frukt och bär får du en dessert att längta efter.

Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Efterrättspizza på bloggen.

Så här gör du

Botten

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Tillsätt mandelmjölk och den smälta kokosoljan
  • Vispa lite till
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en skål
  • Vänd eller vispa försiktigt ner i äggsmeten
  • Låt smeten “svälla” ca 2 minuter
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt
  • Pensla bakplåtspappret med lite smält kokosolja
  • Klicka ut smeten i en hög mitt på bakplåtspappret
  • Jobba ut degen, med hjälp av en sked till en rund botten, ca 20 cm i diameter
  • Grädda botten mitt i ugnen ca 12 minuter tills den känns torr på provstickan
  • Ta ut och låt svalna helt innan du dekorerar

Du kan även göra din choklad brownie botten dagen innan och förvara den i kylen, täckt med plastfolie så den inte blir torr.

Dekoration

  • Lägg över din choklad brownie botten på ett fat
  • Förbered och smält din choklad över ett vattenbad
  • Bred på mandelsmör

Här kan du välja att göra ditt eget mandelsmör.

Det finns också färdigt mandelsmör att köpa i butik. Om du använder dig av ett köpt så tillsätt gärna lite salt i mandelsmöret då det ger en extra stuns åt smaken med det salta.

Mandelsmör som breds på en chokladbrownie botten

Kokosyoghurt breds på som ett lager över mandelsmöret på efterrättspizzan

  • Dekorera med frukt och bär
  • Ringla över lite smält choklad

Smält choklad ringlas över en efterrättspizza

Nu är din Efterrättspizza klar!

Duka upp till en härlig middag med fina vänner och bjud på denna härliga Efterrättspizza som dessert tillsammans med en kopp kaffe.

Fungerar givetvis lika bra att bara avnjutas som något extra gott till fikat.

En härlig efterrättspizza framdukad, redo att avnjutas!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo recept baka glutenfritt mejerifritt laktosfritt Sverige hälsa hälsosam hälsosamt matlagning laga mat matglädje bakglädje