Citron och kokoskaka
Så här gör du
Kakan
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosoljan
- Knäck äggen i en bunke och tillsätt honungen
- Vispa vitt och pösigt
- Tillsätt den smälta kokosoljan
- Pressa och tillsätt citronsaften
- Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna
- Häll ner i äggsmeten och vispa ihop
- Vi valde att spänna fast smörpapper i botten på springformen för att lätt kunna flytta över kakan till ett fat vid serveringen
- Pensla kanterna med kokosolja (och även botten om du inte använder smörpapper)
- Häll smeten i formen och släta till
- Grädda i 30 minuter tills provstickan känns torr
- Nu är kakan klar
- Mät upp Kokossmör (länk till Kokossmör finns här), kokosolja (ej smält) och honung i en skål och rör om så att allt blandas till en härlig glasyr
Dekoration
- Bred glasyr på den kalla kakan och riv över citronzest
- Låt kakan stå i kylen ca 1 timme innan du serverar så att glasyren hinner stelna
Ät och Njut av underbar Citron och kokoskaka!
Testa gärna också någon annan av våra underbara mjuka kakor som du hittar här i Paleoskafferiet.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny och Magnus Paleo Sverige paleorecept baka paleoblogg glutenfritt mjölkfritt
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]