Chimichurri

Chimichurri

Ingredienser

Chimichurri

Ger ca 2,5 dl sås

Tillagningstid:

5 minuter

40 g   
10 g   
40 g   
1 st   
1 tsk   
0,5 tsk   
0,5 tsk   
1 krm   
0,5 dl   
2 msk   

Husgeråd

*Går att ersätta med rödvinsvinäger om man önskar använda sig av detta.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Chimichurri

Chimichurri är en härlig och kryddstark sås med persilja som bas. Passar perfekt att servera till den grillade köttbiten, grönsaksspettet, fiskbiten eller kycklingen.

Den passar också bra att använda som marinad, en toppensås helt enkelt!

Enkel och snabb sås

Det finns väl inget bättre än en sås som både är enkel och snabb att göra. När man står där och maten nästan är klar och man kommer på att, visst skulle det vara gott med en sås också?

Att då fixa en Chimichurri som man snabbt mixar ihop är ju perfekt!

En bra mixer

Att ha en bra och stark mixer är inte enbart bra att ha när man ska göra en chimichurri utan även när man gör goda smoothies eller mandelsmör.

Denna fina mixer från Wilfa klarar det mesta när det kommer till att mixa!

Köp en bra mixer

Fler goda såser till grillat

Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept på sås som passar till grillat och vi kan rekommendera:

Nästa gång du planerar för grillat så mixa ihop denna kryddstarka och goda Chimichurri!

Så här gör du

  • Lägg ner samtliga ingredienser i en mixerkanna
  • Mixa samman till en sås

Förvara din Chimichurri i en lufttät burk i kylen.

Chimichurry serverad till en fin bit kött

Recept på enkel marinad

Chimichurri går perfekt att även använda som marinad. Vi kan också tipsa om följande marinader:

Tid att Njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo kost mat glutenfri mejerifri mjölkfri utan vitt socker nyttig nyttigt sås såser ren och naturlig naturlig grilla grillat grillsås Under vårt tak recept