Chiasemla

Ingredienser

Chiasemla

Ger 4 semlor

Tillagningstid:

20 minuter*

Chiapudding

2 dl   
2 msk   
1 tsk   

Mandelmassa

2 dl   
2 msk   
1 msk   

2 dl   

Husgeråd

  
alt.   
  
  
alt.   

*Tiden för förberedelsen av chiapuddingen är inte inräknad.

**Du kan byta ut mandelmjölken mot vatten om du önskar.

Allergiinformation: Receptet innehåller chiafrön och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Chiasemla

Att få njuta av en god semla till kaffet är ljuvligt gott!

En spännande variant på semlor är denna Chiasemla. En snabb och god favorit!

Så här gör du

  • Förbered Chiapuddingen och låt den stå i kylskåpet över natten ELLER mixa den snabbt med en stavmixer och låt den stå 1 timme i kylen.
  • Rör ihop mandelmjöl, kokossocker och lite mandelmjölk till en fin mandelmassa
  • Vispa kokosgrädden luftig
  • Montera chiasemlan i en skål eller i ett glas
  • Tryck ut mandelmassan i ett lager på botten, bred ut nästa lager med chiapuddingen och klicka lite av den vispade kokosgrädden på toppen
  • Strö över lite mald kardemumma
  • Ät och njut tillsammans med en god kopp kaffe eller te!

Vill du ta del av fler goda Semlor som är helt fria från gluten, mejeriprodukter och vitt socker så kolla in vårt recept på Paleo Semlor!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

paleo paleorecept nyttig nyttigt sverige paleokost paleotips paleokost gofika fika glutenfria glutenfritt mejerifritt laktosfritt