Cashewglass med vanilj

Cashewglass med vanilj som slevas upp från en bunke

Ingredienser

Cashewglass med vanilj

Ger ca 750 ml glass

Tillagningstid:

4 timmar och 10 minuter*

Husgeråd

*Tiden för blötläggning av cashewnötterna är inte medräknad.

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Cashewglass med vanilj

Tillfällena är många då man vill njuta av denna goda Cashewglass med vanilj. Tillsammans med en god smulpaj, färska bär eller en kladdkaka, så ljuvligt gott!

Du gör glassen helt utan hjälp av en glassmaskin. En bra mixer och en frys är det ända du behöver.

Gör ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Cashewglass med vanilj på Bloggen.

Så här gör du

Förbered
  • Blötlägg Cashewnötter i vatten, minst 6 timmar men gärna över natten
Glassmet
  • Häll av vattnet från cashewnötterna och skölj dem väl
  • Lägg ner cashewnötterna i en mixer
  • Tillsätt kokosmjölk, honung, smält kokosolja och äkta vaniljpulver
  • Mixa väl till en slät smet
  • Häll ner glassmeten i en låda/ bunke med lock
  • Ställ in i frysen
  • Låt stå i minst 4 timmar innan du avnjuter den

Ta fram glassen ca 15 minuter innan du ska äta den. Cashewglass blir hårdare än “vanlig” glass gjord på mejeriprodukter när den är frusen.

Cashewglass och jordgubbar

Är du sugen på mer glass eller sorbet? Gör då ett besök under vår etikett Glass här i Paleoskafferiet.

Ät och Njut!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak