Broccolipaj
En matig och god paj med många härliga smaker!
Så här gör du
Pajdeg
- Sätt ugnen på 175 grader
- Mixa mandelmjöl och skalade sesamfrön i en matberedare med knivbladen
- Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
- Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
Fyllning och äggstanning
- Dela broccolin i mindre buketter och förkoka dem i 3-4 minuter
- Skala och hacka löken, skiva svampen
- Bryn samman lök och svamp i en stekpanna
- Dela baconet i mindre bitar och stek med i några minuter
- Fördela röran i pajskalet
- Lägg i de förkokta broccolibuketterna
- Dela cocktailtomaterna på mitten och fördela över pajen
- Vispa ihop ägg och kokosmjölk till äggstanningen i en bunke
- Smaka av med salt, svartpeppar och persilja
- Häll äggstanningen över pajen
- Grädda pajen i ugnen i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat
Är du nyfiken på fler goda pajer från Paleoskafferiet så klicka dig vidare här.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleoblogg matblogg matpaj
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]