Broccolipaj

Ingredienser

Broccolipaj

För 4 personer

Tillagningstid:

75 minuter

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

Fyllning

300 g   
1 st   
250 g   
125 gram   
5 st   

Använd ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i.

Äggstanning

3 st   
2 dl   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Broccolipaj

En matig och god paj med många härliga smaker!

Så här gör du

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och skalade sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

 
Fyllning och äggstanning

  • Dela broccolin i mindre buketter och förkoka dem i 3-4 minuter
  • Skala och hacka löken, skiva svampen
  • Bryn samman lök och svamp i en stekpanna
  • Dela baconet i mindre bitar och stek med i några minuter
  • Fördela röran i pajskalet
  • Lägg i de förkokta broccolibuketterna
  • Dela cocktailtomaterna på mitten och fördela över pajen
  • Vispa ihop ägg och kokosmjölk till äggstanningen i en bunke
  • Smaka av med salt, svartpeppar och persilja
  • Häll äggstanningen över pajen
  • Grädda pajen i ugnen i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat

 
Är du nyfiken på fler goda pajer från Paleoskafferiet så klicka dig vidare här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleoblogg matblogg matpaj
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon] och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken [shoppingcarticon]