Banankaka med Choklad och Valnötter

Ingredienser

Banankaka med Choklad och Valnötter

Receptet är för 1 kaka

6 st   
2 msk   
60 ml   
120 ml   
2 tsk   
1 tsk   
1 nypa   
0,5 dl   
2 st   
1 dl   

Använd även lite smält kokosolja till formen.

Husgeråd

Banankaka med Choklad och Valnötter

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en stor bunke
  • Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Krossa valnötterna lätt och vänd ner även dessa
  • Pensla formen med lite smält kokosolja
  • Häll i smeten i formen
  • Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar
  • Kakan går bra att frysa eller njutas av direkt

 
Banankakan är underbar att äta som den är men vill du göra det lite extra festligt så servera den tillsammans med lite vispad kokosmjölk.
 
Bjud din familj och vänner på härligt fika med Banankaka.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]