Banan och kokoskakor

Ingredienser

Banan och kokoskakor

Ger 10-12 kakor

1 st   
2,5 dl   

Banan och kokoskakorna är ljuvligt goda precis som de är men går att smaksätta på olika sätt om man önskar.

Smaksättnings förslag

Alt. 1

4 tsk   

Alt. 3

Alt. 4

Husgeråd

  
  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Banan och kokoskakor

Vi tycker om när ett recept är enkelt och enklare än detta recept på Banan och kokoskakor kan det nästan inte bli. Receptet består av endast två ingredienser och är helt fri från ägg och nötter, utmärkt om man äter enligt AIP.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala bananen och mosa den väl med hjälp av en gaffel
  • Lägg den mosade bananen i en bunke
  • Tillsätt riven kokos och eventuell smaksättning
  • Blanda samman till en deg (ska vara kladdig)
  • Forma till småkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper (vi formade kakorna med hjälp av ett msk mått, packa degen i måttet och vänd upp på plåten)
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de börjar få lite färg
  • Ta ut och låt dem svalna på ett galler

Låt dig väl smaka av denna goda kaka tillsammans med en kopp kaffe. Tid att Njuta och bara vara!

Här i Paleoskafferiet hittar du även många andra goda recept på småkakor.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak