Bakade betor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Finhacka schalottenlöken och blanda med olja, vinäger och senap till en dressing
- Smaka av med havssalt och peppar
- Tvätta av och borsta betorna och lägg dom i en ugnssäker form med havssalt på botten
- Baka betorna i ca 40 minuter (beroende på storlek) tills de känns mjuka med en provsticka
- Låt betorna svalna något och skala dem med fingrarna eller med en kniv
- Skär dem i bitar eller i skivor
- Häll över dressingen och strö över den finhackade persiljan
- Salta och peppra efter smak
- Låt betorna stå i rumstemperatur i ca 1 timme så att smakerna får mogna innan servering
Ät och Njut dina Bakade betor tillsammans med en god köttbit eller som tillbehör på buffébordet.
Tips: Passar utmärkt på Julbordet då det påminner om Rödbetssallad i smaken.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo recept jul mejerifritt laktosfritt glutenfritt