Bakade betor

Ingredienser

Bakade betor

Receptet är för 4 personer

500 gram   
500 gram   
1 st   
6 msk   
3 msk   
2 tsk   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Även havssalt till att "ströa" formen med.

Husgeråd

  
  
  
  

Bakade betor

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Finhacka schalottenlöken och blanda med olja, vinäger och senap till en dressing
  • Smaka av med havssalt och peppar
  • Tvätta av och borsta betorna och lägg dom i en ugnssäker form med havssalt på botten
  • Baka betorna i ca 40 minuter (beroende på storlek) tills de känns mjuka med en provsticka
  • Låt betorna svalna något och skala dem med fingrarna eller med en kniv
  • Skär dem i bitar eller i skivor
  • Häll över dressingen och strö över den finhackade persiljan
  • Salta och peppra efter smak
  • Låt betorna stå i rumstemperatur i ca 1 timme så att smakerna får mogna innan servering

Bakade betor‏ 1

Ät och Njut dina Bakade betor tillsammans med en god köttbit eller som tillbehör på buffébordet.
 
Tips: Passar utmärkt på Julbordet då det påminner om Rödbetssallad i smaken.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

paleo recept jul mejerifritt laktosfritt glutenfritt