Aubergineröra
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skal auberginerna
- Dela dem i mindre bitar och lägg på en plåt/ugnsform med lite olivolja
- Rosta auberginen i ugnen ca 30 minuter tills de känns mjuka och fått lite färg
- Lägg den rostade auberginen i en bunke
- Pressa vitlöken över auberginen
- Tvätta citronen noga och riv av skalet och tillsätt detta
- Dela citronen och pressa ner citronsaften
- Tillsätt cayennepeppar och någon nypa havssalt och lite peppar
- Häll över olivoljan
- Mixa med mixerstaven till härlig röra, den ska vara ganska tjock, om du önskar den tunnare tillsätt lite mer olivolja
- Låt röran svalna och häll upp den på burk
- Låt din Aubergineröra “vila” i kylskåpet över natten så den hinner bli helt kall och smakerna kommit till rätta
Ät och Njut, passar utmärkt till grillat.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept röra
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]