Äpplekaksbollar
Så här gör du
- Torr rosta den finhackade mandeln tills den blir lätt gyllene brun i en stekpanna
- Häll upp mandeln på en tallrik och låt den svalna
- Smält kokosolja
- Kärna ur dadlarna
- Lägg dadlarna i en matberedare med knivblad
- Mät upp torkade äppeltärningar, kanel, mald kardemumma, äkta vaniljpulver och den smälta kokosoljan och häll ner tillsammans med dadlarna
- Mixa till en kladdig deg
- Rulla till fina bollar
- Rulla bollarna i mandeln
- Förvara dina Äpplekaksbollar i en lufttät burk i kylen eller i frysen
- Ät och Njut!
Här hittar du även en video på receptet, klicka dig in till vår You Tube och titta på videon!
Låt dig inspireras av andra goda recept med Äpple här Under vårt tak och Paleoskafferiet.
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
rawfood rawfoodboll äppelkaksbollar äpplekaksboll