Fiskgryta med blomkål och saffran

Fiskgryta med blomkål och saffran - Enkelt, nyttigt och gott

Ingredienser

Fiskgryta med blomkål och saffran

För 4 personer

Tillagningstid:

45 minuter

600 g   
500 g   
1 st   
1 st   
2 st   
0,5 g   
1 tsk   
1 tsk   
2 krm   
2,5 dl   
1,5 dl   
65 g   
50 g   
1 msk   

Ghee att steka i

Husgeråd

*Vi använde Real broth – Savory spices från Nyttoteket. Blanda 1,5 dl vatten med 1,5 – 2 msk buljongpulver.

Allergiinformation: Receptet innehåller fisk.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Fiskgryta med blomkål och saffran

Visst är det ljuvligt gott med fisk! Denna Fiskgryta med blomkål och saffran är en ny favorit i vårt kök.

Matinspiration

När man söker efter inspiration till nya recept så är det oftast smaker och idéer från olika håll som möts och bildar nya goda rätter.

I detta recept så är det minnet av en härlig fisksoppa som vi avnjöt en skön sommarkväll på Gotland för många år sedan som möter tanken på att laga en god Paella utan skaldjur som fick stråla samman och bilda nya härliga matminnen.

Saffran i mat och bakning

Att använda saffran tillsammans med fisk är underbart gott men inte något vi ofta använt oss av själva i vår matlagning

Tidigare har vi använt saffran oftast till jul och då i olika goda bakverk eller efterrätter. Här i vår receptbank Paleoskafferiet hittar du många goda recept med saffran och vi kan tipsa om:

Att använda saffran när vi lagar mat är något vi vill testa på mer och fisk tillsammans med den härliga smaken av saffran gifter sig fantastiskt bra.

Så håll tillgodo och låt dig inspireras av denna goda Fiskgryta!

Så här gör du

  • Mixa blomkålen med hjälp av en matberedare med knivblad eller riv den grovt på ett rivjärn
  • Skala och hacka den gula löken
  • Skölj, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar
  • Bryn löken tills den mjuknat, med ghee, i en stekpanna (eller stekgryta) med höga kanter
  • När löken mjuknat tillsätt paprikan och låt steka samman någon minut
  • Pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt saffran och chilipulver
  • Rör ihop
  • Tillsätt den mixade blomkålen och rör ihop så det blandar sig bra
  • Häll ner kokosmjölk och benbuljong
  • Tillsätt salt och svartpeppar
  • Rör ihop
  • Låt småkoka i ca 10 minuter
  • Skölj och skär salladslöken i sneda slantar – lägg lite salladslök åt sidan som du kan använda att toppa rätten med vid servering
  • Tillsätt babyspenaten, den skurna salladslöken och pressad lime i grytan
  • Rör om och låt det fortsätta småkoka tills babyspenaten mjuknat
  • Smaka eventuellt av med lite salt och svartpeppar
  • Skär fiskfilén i kuber, våra hade en storlek på ca 4×4 cm
  • Vänd försiktigt ner fisken i grytan
  • Låt småkoka ytterligare i 3-4 minuter eller tills fisken känns klar och delar sig fint. Ha lite koll för tiden kan variera beroende på hur stora dina fiskbitar är
  • Strö över den salladslök som du ställt åt sidan

Servera och njut!

En ljuvlig Fiskgryta med blomkål och saffran från Paleoskafferiet

Fiskgrytor

Vill du laga och låta dig förföras av ännu fler goda recept på Fiskgryta kan vi varmt rekommendera:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo nyttigt enkelt gott recept kost glutenfri glutenfritt mejerifri mejerifritt