Frukostvåffla med sötpotatis och avokado

Frukostvåffla med sötpotatis och avokado

Ingredienser

Frukostvåffla med sötpotatis och avokado

Ger 4-5 våfflor

Tillagningstid:

25 minuter

400 g   
3 st   
0,5 tsk   

Ghee att "smöra" våffeljärnet med

Topping

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och sesamfrön (kan uteslutas).

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Bagaren & Kocken.

Frukostvåffla med sötpotatis

En härlig frukostvåffla med sötpotatis som toppas med krämig avokado, vid servering, ger dig en bra start på dagen!

En bra frukost

För många är en bra frukost en av de viktigaste måltiderna på dagen.

Frukosten kan ibland vara svår och oftast blir det samma varje morgon. Det är ju absolut inget fel i att äta samma variant av frukost varje dag, det kan både vara smidigt och gott.

Men ibland längtar man efter något nytt!

Här i Paleoskafferiet hittar du många goda och härliga recept på frukost och vi kan tipsa om:

Ett bra våffeljärn

När du ska göra Frukostvåfflor med sötpotatis och avokado behöver du ett våffeljärn.

Det finns många alternativ att välja på ute i butikerna och det kan vara kul att variera sig beroende på vilken sort våffla man ska göra.

När vi gör vår frukostvåffla med sötpotatis använder vi oss av ett belgiskt våffeljärn som gör att våfflorna blir lite extra tjocka och goda.

Köp ett bra belgiskt våffeljärn

Laga en nyttig frukost

En frukostvåffla med sötpotatis och avokado ger dig en god och nyttig start på dagen.

En perfekt våffla som du med fördel kan förbereda och ha färdiga i kylen för att bara ta fram när det är dax för frukost.

Så låt dig väl smaka av denna härliga frukostvåffla!

Så här gör du

  • Skala och riv sötpotatisen grovt
  • Lägg ner i en bunke
  • Tillsätt äggen och saltet
  • Rör samman med en gaffel
  • Sätt på våffeljärnet
    “Smöra” våffeljärnet med t.ex. ghee
  • Fördela sötpotatis- och äggblandningen i ett jämnt lager i järnet, ca 1 dl per våffla i vårt våffeljärn
  • Grädda i 4-5 minuter tills våfflan fått fin färg
  • Lägg över på galler
  • Grädda resterande våfflor

Rör om i blandningen mellan varven, innan du fördelar den på järnet, då äggen har en tendens att rinna ner och lägger sig på botten av bunken.

Vid servering

  • Fördela en halv skivad avokado på våfflan och strö över lite sesamfrön och chiliflakes

Tips! Det går bra att grädda våfflorna i förväg och förvara dem i kylen för att ta fram när det vankas frukost. Ät dem kalla eller värm dem lite i ugnen om du önskar.

Håller 3-4 dagar i kylen.

Ät och njut!

En god och nyttig frukostvåffla med sötpotatis och avokado redo att avnjutas!

Fler goda våfflor

Vill du grädda fler goda våfflor så kan vi rekommendera dessa goda recept här från Paleoskafferiet:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo glutenfritt glutenfri mjölkfri mejerifri utan socker frukosttips nyttig nyttigt paleoskafferiet under vårt tak ren och naturlig mat vegetariskt