Vispad kokosmjölk
Att vispa kokosmjölk kan vara svårt men här är ett knep som lyckas varje gång!
Hemligheten är att ALLT måste vara kallt!
Så här gör du
- Ställ kokosmjölken som du ska vispa i frysen i 1 till 1,5 timme (OBS mjölken ska inte frysa till en klump utan bara bli riktigt kall) innan du vispar den
- Ställ in skålen och visparna du ska använda i kylskåpet samtidigt
- När kokosmjölken blir kall så skiljer sig vattnet från grädden i kokosmjölken och det är enbart grädden du ska använda
- Ta ut kokosmjölken ur frysen, OBS skaka den inte
- Klipp upp förpackningen och ös över den tjocka och krämiga kokosgrädden i den kalla skålen. Du märker när du når vattnet, då blir färgen gråaktig, detta ska du INTE använda (spara till t.ex. brödbak eller liknande)
- Vispa [shoppingcarticon] nu kokosgrädden härligt fluffig
- Smaksätt eventuellt med lite äkta vanilj
Lycka till och njut av god vispad kokosmjölk till hallonkakan, våfflan, kladdkakan, bananplättarna eller semlan.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus grädde Paleo paleorecept Sverige recept kokosgrädde
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]