Vispad kokosmjölk/grädde

Ingredienser

Vispad kokosmjölk/grädde

500 ml   
Efter tycke & smak   

Vid AIP, tänk på mängden vaniljpulver.

Husgeråd

  
  
  
  

Vispad kokosmjölk

Att vispa kokosmjölk kan vara svårt men här är ett knep som lyckas varje gång!
 
Hemligheten är att ALLT måste vara kallt!
 
Så här gör du
 

  • Ställ kokosmjölken som du ska vispa i frysen i 1 till 1,5 timme (OBS mjölken ska inte frysa till en klump utan bara bli riktigt kall) innan du vispar den
  • Ställ in skålen och visparna du ska använda i kylskåpet samtidigt
  • När kokosmjölken blir kall så skiljer sig vattnet från grädden i kokosmjölken och det är enbart grädden du ska använda
  • Ta ut kokosmjölken ur frysen, OBS skaka den inte
  • Klipp upp förpackningen och ös över den tjocka och krämiga kokosgrädden i den kalla skålen. Du märker när du når vattnet, då blir färgen gråaktig, detta ska du INTE använda (spara till t.ex. brödbak eller liknande)
  • Vispa [shoppingcarticon] nu kokosgrädden härligt fluffig
  • Smaksätt eventuellt med lite äkta vanilj

Vispad kokosgrädde1

Lycka till och njut av god vispad kokosmjölk till hallonkakan, våfflan, kladdkakan, bananplättarna eller semlan.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus grädde Paleo paleorecept Sverige recept kokosgrädde
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]