Äggfria chokladplättar på bananmjöl
Äggfritt, glutenfritt och mejerifritt. Dessa äggfria chokladplättar på bananmjöl har allt man kan önskar om man vill undvika detta i sin kost.
Äggfritt
Anledningen till att man väljer att äta äggfritt kan vara många.
Att man t.ex. har en känslighet mot ägg, på det ena eller andra sättet (äggvita/äggula), eller äter enligt AIP – autoimmuna protokollet vilket är ett antiinflammatoriskt kostupplägg för att läka kroppen.
Bananmjöl
Bananmjöl är ett helt naturligt glutenfritt mjöl som görs av grön matbanan. Ett spännande mjöl för alla oss som äter glutenfritt.
Vill du veta mer om bananmjöl så gör ett besök på vår blogg här Under vårt tak och läs vår artikel om Bananmjöl.
Frukost, mellanmål eller bara när lusten faller på
Laga och njut av dessa Äggfria chokladplättar på bananmjöl!
Så här gör du
- Skala och bryt ner bananen i mindre bitar i en mixerkanna
- Tillsätt bananmjöl, tapiokastärkelse, raw kakao och havssalt
- Mixa med hjälp av en stavmixer (eller mixer) till en slät smet
- Klicka ut smeten till plättar i en stekpanna och stek tillsammans med lite ghee eller kokosolja
Lägg upp och servera tillsammans med förslagsvis lite skivad banan, mandelsmör och hackad mandel. MUMS!
Plättar och pannkaka
Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept på plättar och pannkaka som är helt fria från gluten, mejerier och vitt socker. Du kanske är intresserad av:
Tid att Njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Glimja, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
Paleo kost mat äggfri glutenfri mjölkfri mejerifri inspiration må bra läkande ibs ren naturlig nyttig frukost nyttigt god recept