Ugnsrostad fänkål med citron och chili

Ugnsrostad fänkål med citron och chili

Ingredienser

Ugnsrostad fänkål med citron och chili

För 4 personer

Tillagningstid:

40 minuter

Vi rekommenderar:

  

Husgeråd

  
alt.   
  
  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Cervera, Bagaren & Kocken.

Ugnsrostad fänkål med citron och chili

Fänkål är något som vi gärna använder i vår matlagning här hemma Under vår tak och detta härliga recept på Ugnsrostad fänkål med citron och chili är så fräscht och gott.

Med friskheten från citronen och den lilla hettan från chilin gör sig detta goda tillbehör perfekt att servera tillsammans med både fisk, kyckling och lamm.

Servera din Ugnsrostade fänkål med citron och chili förslagsvis med:

Låt dig väl smaka!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skölj och skär fänkålen i fina skivor med hjälp av en mandolin eller kniv

Fänkål skivad på mandolin

  • Lägg ut fänkålen i en ugnsform eller en plåt
  • Mät upp olivoljan i en skål
  • Tillsätt pressad citron, chili och persilja
    Blanda samman
  • Ringla oljan över fänkålen

Fänkål på ugnsplåt med olivolja, citron och chili

  • Blanda samman försiktigt så det kommer olja på all fänkål
  • Strö över lite flingsalt och nymalt svartpeppar

En plåt med fänkål, olivolja, citron och chili som är redo för ugnen

  • Rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ha lite koll då tiden kan variera beroende på hur tjocka skivor fänkål du har. Fänkålen ska vara mjuk och börja få lite färg

Ät och njut!

Kolja med hollandaisesås och ugnsrostad fänkål

Fler goda recept med fänkål

Vill du du laga fler recept med fänkål kan vi rekommendera:

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera, Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak