Snabbrimmad fisk i ugn
En god tillagad torskrygg, koljafile, eller annan vit fisk, är ju ljuvligt. Att snabbrimma fisken och sedan tillaga den i ugnen är superenkelt och blir så gott!
Saltlag till fisk
Att rimma fisk i en saltlag har vi förut tyckt varit både svårt och krångligt men sedan vi, från vår lokala fiskhandlare, fick veta hur man enkelt och snabbt gör det så har vi insett att det inte finns något enklare.
Dessutom blir fisken perfekt varje gång!
Gott att servera till din fisk
Det finns mycket gott som passar bra att servera till en snabbrimmad vit fisk, vi kan rekommendera:
Laga och njut av en god snabbrimmad vit fisk till middag!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 170 grader
- Blanda ihop saltlagen
- Lägg ner din fisk
- Låt ligga i 13 minuter
- Ta upp fisken och skölj av dem lätt och torka av den något
- Lägg på en plåt med bakplåtspapper
- Sätt i en ugnstermometer i fisken
- Låt vara i ugnen tills fisken nått en innetemperatur på 43 grader
Ta ut och servera direkt!
Tips! Du kan variera mängden saltlag beroende på hur mycket fisk du ska göra men en tumregel är att du alltid ska ha 10% salt av mängden vatten.
Fler goda fiskrecept
Om du, precis som vi, tycker om att njuta av god fisk till middag då och då så kanske du även är intresserad av följande recept:
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera.
Paleo mat kost sverige inspiration middag recept nyttigt nyttig enkel snabb ren och naturlig mat under vårt tak