Korvlåda
Med denna härliga Korvlåda får du snabbt en enkel och god vardagsmiddag för hela familjen!
Tips på bra korv
Korv, denna enkla och goda råvara som så många av oss älskar men som det ibland kan vara svårt att hitta ute i butik utan att den är fylld med massa konstiga tillsatser.
Givetvis kan man stoppa egen korv och då ha full koll på vad den innehåller men ibland vill man göra det enkelt. Ett tips är då att besöka en gårdsbutik som säljer kött, där kan man ha turen att hitta riktigt fin korv.
Ett annat tips, som vi använder oss av, är att köpa korven genom Gröna gårdar. De har ett samarbete med Korvhantverk i Stockholm, som gör fantastisk korv på finaste köttet från Gröna gårdar. Korv helt fri fån konstiga tillsatser, så bra!
En bra Mandolin
I denna Korvlåda så skär vi fina skivor av tomat, rödlök och äpple som vi varvar tillsammans med Gruvkorv, som är Gröna gårdars variant på middagskorv/falukorv.
När man ska skiva jämna fina skivor är det bra med en Mandolin.
Vår Mandolin används flitigt både när vi ska laga mat, göra sallad, rotfrukts chips eller torka äppelringar. Det går snabbt och enkelt med perfekt resultat varje gång.
Vi har en Mandolin från OXO. Den är stabil, enkel och smidig att använda, det går enkelt att ställa in vilken tjocklek (hela 17 inställningar, från 1 mm till 9 mm) man vill ha på sina skivor.
En mandolin förenklar och underlättar verkligen när man önskar skiva olika råvaror. Går så snabbt och lätt, och snyggt blir det!
Man kan även välja om man vill att skivorna ska vara släta, vågiga, strimla eller våfflade – kreativt och roligt! Man kan alltså göra allt från tunna rotfruktschips (släta eller vågiga) till perfekta stripes där alla har exakt samma storlek!
Ett gott mos
Att servera ett mos till sin korvlåda är både gott och enkelt. Vi kan rekommendera:
Testa något nytt i köket, laga och njuta av en god Korvlåda till middag!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skölj och skiva tomaten och äpplet
- Skala och skiva rödlöken
Vi använde oss av en mandolin och hyvlade 4 mm tjocka skivor
- Skär korven i ca 1 cm tjocka skivor
Om du använder Gruvkorv från Gröna gårdar så dra av fjälstret innan du skivar
- Ta fram och smörj en liten ugnsform med lite ghee
- Bred dijonsenap på ena sedan av korvskivan innan du varvar korv, tomat, korv, rödlök, korv, äpple i formen
- När du är klar strö över lite himalayasalt och svartpeppar
Klicka över lite ghee - Tillaga mitt i ugnen i 25-30 minuter tills korvlådan börjar få lite fin färg
Ät och njut tillsammans med ett gott mos och en grön sallad!
Fler goda recept
Kanske gillar du även dessa recept:
Tid att Njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och husgeråden är länkade till webbutiken Cervera
Paleo mat glutenfritt mejerifritt nyttig nyttigt Under vårt tak middagstips sverige ren naturlig hälsosam inspiration matglädje gratäng bra