Julsill
Vi har länge tänkt att vi vill göra en egen Julsill men då gärna en som är helt utan socker.
Vi hittade inspirationen på sillagen till vår Julsill efter ett tips hos vår fina vän och bloggkollega Birgitta Höglund.
Det är i grunden en polsk sillag helt utan socker, precis som vi önskade, så bra!
Själva sillblandningen har vi sedan komponerat ihop själva med smaker vi älskar och förknippar med jul.
Låt dig väl smaka och inspireras vår julsill!
Så här gör du
Förbered sillen
- Salta av sillfiléerna i vatten över natten, byt vattnet 1-2 gånger
- Skölj sedan av sillfiléerna och låt de rinna av
Förbered sillagen
- Mät upp vatten, ättika, himalayasalt i en kastrull
- Tillsätt kryddpepparkornen och lagerbladet
- Koka upp och dra sedan bort från spisen och låt svalna
Inläggningen
- Skär de avsaltade sillfiléerna i bitar
- Skala och strimla rödlöken
- Dela, ta bort kärnhuset och skär äpplet i tärningar/bitar
- Skala ingefäran och skär i tunna skivor eller små tärningar
- Varva lingon, rödlök, äpple, ingefära med sillen i konserveringsburken
- Häll på lite av sillagen mellan varven och lägg ner kryddnejlikorna
- Kryddpepparkornen och lagerbladet från sillagen ska också ner i burken
- Ställ in i kylen och låt stå minst ett dygn innan du avnjuter din julsill!
Avnjut din sill på ett härligt Julbröd, Knäcke eller varför inte små juliga Fruktbröd.
Vill du ha fler god recept som passar till jul så hittar du dem här!
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken