Äppelscones

Äppelscones

Ingredienser

Äppelscones

Ger 4-6 st scones

Tillagningstid:

30 minuter

1 st   
1 st   
1 msk   
2 msk   
2,5 dl   
0,5 dl   
0,5 dl   
1 tsk   
1 tsk   
0,5 tsk   
2 tsk   
1 nypa   

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Äppelscones

Den ljuvliga smaken av kanel, kardemumma och vanilj gör dessa Äppelscones magiska!

Nybakade scones

Att få njuta av nybakade härliga scones tillsammans med en god kopp kaffe eller te är något man verkligen kan längta efter.

Baka och njut du också av underbara Äppelscones!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Riv äpplet grovt på ett rivjärn
  • Smält ghee
  • Knäck ägget i en bunke och tillsätt honungen
  • Vispa vitt och pösigt med en elvisp
  • Tillsätt ditt smälta ghee och vispa lite till
  • Mät upp mandelmjöl, tapiokastärkelse, kokosmjöl, kanel, mald kardemumma, äkta vaniljpulver, bakpulver och himalayasalt i en skål och rör samman
  • Tillsätt blandningen i äggsmeten och vispa samman
  • Tillsätt det rivna äpplet och vispa lite till, tills allt blandat sig
  • Du har nu en relativa kladdig deg
  • Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
  • Forma degen till 4 – 6 stycken runda bollar och lägg på plåten med bakplåtspapper
  • Tryck till varje boll lite försiktigt, sconesen kommer behålla ungefär samma form när de gräddats
  • Grädda i ugnen i 20 minuter tills dina Äppelscones börjar få fin färg

Ta ut och njut av nybakade scones!

Nybakade Äppelscones

Fler recept

Testa gärna vårt recept på Morotsscones också, även de underbart goda!

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo glutenfritt baka bakglädje nybakat bröd bakinspiration frukost mellanmål mellis tips inspiration Under vårt tak enkelt nyttigt sverige äpplescones