Rosa äppelmos med ingefära

Ljuvlig rosa äppelmos med ingefära

Ingredienser

Äppelmos

Receptet är för ca 6 dl

Husgeråd

Rosa äppelmos med ingefära

Detta ljuvliga Rosa Äppelmos med ingefära får sin vackra färg från skalet och den enda sötman kommer från själva äpple. Tillsammans med den härliga ingefäran blir det ett mos att njuta av. Inga konstiga tillsatser bara rent underbart mos!

Så här gör du

  • Sätt på en stor kastrull, rikligt med vatten, och låt det koka upp
  • Medans du väntar på att vattnet ska koka så förbereder du äpplena och ingefäran
  • Skölj äpplena
  • Dela dem och skär bort kärnhuset
  • Dela dem i mindre bitar
  • Skala ingefäran och riv den på rivjärn
  • Lägg äppelbitarna och ingefäran i det kokande vattnet och låt de koka i 1-2 minuter
  • Häll av vattnet och mixa äppelmassan till mos
  • Häll upp moset i en lufttät burk och förvara i kylen
  • Äppelmoset går bra att frysa, fyll då inte burken helt med mos, utan lämna ca 2 cm så riskerar du inte att burken eventuellt spricker i frysen

Ät och Njut av gott äppelmos hela året!

Rosa äppelmos

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Paleo sockerfritt utan vitt socker naturlig mat recept äppeltider äpple äpplen

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

PS: vissa av husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken