Rosa äppelmos med ingefära
Detta ljuvliga Rosa Äppelmos med ingefära får sin vackra färg från skalet och den enda sötman kommer från själva äpple. Tillsammans med den härliga ingefäran blir det ett mos att njuta av. Inga konstiga tillsatser bara rent underbart mos!
Så här gör du
- Sätt på en stor kastrull, rikligt med vatten, och låt det koka upp
- Medans du väntar på att vattnet ska koka så förbereder du äpplena och ingefäran
- Skölj äpplena
- Dela dem och skär bort kärnhuset
- Dela dem i mindre bitar
- Skala ingefäran och riv den på rivjärn
- Lägg äppelbitarna och ingefäran i det kokande vattnet och låt de koka i 1-2 minuter
- Häll av vattnet och mixa äppelmassan till mos
- Häll upp moset i en lufttät burk och förvara i kylen
- Äppelmoset går bra att frysa, fyll då inte burken helt med mos, utan lämna ca 2 cm så riskerar du inte att burken eventuellt spricker i frysen
Ät och Njut av gott äppelmos hela året!
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
Paleo sockerfritt utan vitt socker naturlig mat recept äppeltider äpple äpplen
PS: vissa av husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken