Krämig Spagettipumpa

Krämig spagettipumpa

Ingredienser

Krämig spagettipumpa

För 4 personer

Tillagningstid:

50 minuter*

Cashewsås

Röra

1 st   
250 g   
250 g   
70 g   
0,5 tsk   
  
  
  

Topping

Husgeråd

*Tiden för blötläggningen av cashewnötterna är inte medräknad.

Allergiinformation: Receptet innehåller cashewnötter och pumpakärnor.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Krämig spagettipumpa

Den pumpa som vi oftast använder här hemma när vi gör soppa, ugnsrostar och gör en härlig pumpalatte är butternutpumpa.

Men det finns ju så många andra spännande matpumpor att utforska. Vi har länge varit nyfikna på att laga något med spagettipumpa och nu har vi äntligen testat.

Resultatet blev en krämig spagettipumpa med krämigheten från cashewsås, sälta från bacon i en härlig blandning med lök, champinjon, babyspenat och svartpeppar, så gott!

En underbar liten rätt som du serverar tillsammans med en stor sallad eller varför inte virar in i ett krispigt salladsblad eller kålblad som en god wraps.

Så här gör du

  • Blötlägg cashewnötterna i minst 4 timmar innan du ska  börja laga rätten
Rosta spagettipumpan
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Dela spagettipumpan på längden
  • Gröp ur pumpakärnorna. Spara, ska rostas och användas som topping
  • Lägg pumpahalvorna med snittytan nedåt på ett bakplåtspapper på en plåt
  • Rosta mitt i ugnen i 40 minuter
Medan pumpan står i ugnen
  • Skölj av pumpakärnorna och rosta dem i en torr stekpanna tills de blivit torra och börjar få lite färg, ställ åt sidan
Gör cashewsåsen
  • Häll av vattnet på de blötlagda cashewnötterna och skölj av dem lätt
  • Lägg cashewnötterna i en mixerkanna
  • Tillsätt vatten
  • Pressa ner vitlöksklyftan
  • Tillsatt pressad citron, himalayasalt och svartpeppar
  • Mixa med hjälp av en stavmixer, eller en mixer, till en slät sås
Stek ihop röran
  • Skala och tärna löken
  • Bryn löken i en stekpanna/gryta med höga kanter i lite ghee
  • Dela champinjonerna och häll ner med löken
  • Stek gyllene
  • Skär baconet i mindre bitar och tillsätt med löken och champinjonerna
  • Låt allt steka samman tills det fått fin färg
  • Tillsätt svartpeppar och rör om
  • Vänd ner babyspenaten och låt den mjukna

Vänd ner babyspenat

  • Häll ner cashewsåsen

Montering av cashewsås i röra

  • Rör om och låt koka upp under omrörning
  • Låt småkoka någon minut
Lossa pumpaköttet
  • När Pumpan är klar, ta ut och lossa “pumpaköttet” med hjälp av en gaffel och blanda ner i röran

Hur man lossar pumpaköttet på spagettipumpan med hjälp av en gaffel

Rör ner Spagettipumpa

  • Låt koka samman
  • Smaka av med himalayasalt och svartpeppar

Toppa med de rostade pumpakärnorna vid servering!

Krämig spagettipumpa serverad i pumpaslkal

Att servera i pumpaskalen gör det extra festligt!

Så laga nu och njut av denna lilla rätt till lunch eller varför inte som en god frukost!

Tid att njuta!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo mat nyttigt nyttig pumpa pumpor enkel enkelt under vårt tak sverige matglädje recept inspiration gott god glutenfritt mejerifritt laktosfritt