Mjuk äppelkaka med smak av kardemumma och kanel

Mjuk äppelkaka i en form

Ingredienser

Mjuk äppelkaka

6 st   
3 msk   
1,25 dl   
1,25 dl   
0,5 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
1 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

*Uteslut den hyvlade mandel vid nötallergi

Husgeråd

Mjuk Äppelkaka

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosolja
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
  • Tillsätt den smälta kokosoljan
  • Blanda samman de övriga ingredienserna
  • Häll ner i äggblandningen och vipa ihop till en smet
  • Smörj en springform (vi använder en form som är c:a 23 cm i diameter) med kokosolja
  • Häll/klicka ner smeten och jämna till den
  • Skala, kärna ur och dela äpplet i klyftor (eller riv grovt på ett rivjärn)
  • Tryck ner klyftorna lite lätt i smeten
  • Strö kanel, kokossocker och hyvlad mandel över kakan
  • Grädda i 30-35 minuter mitt i ugnen
  • Kakan är klar när provstickan känns torr

 

Ät och njut kakan ljummen eller kall, kanske tillsammans med lite vispad kokosgrädde smaksatt med äkta vaniljpulver.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept äpple äpplekaka

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken