Rostade märgben med vitlök och havssalt
Rostade märgben är verkligen superfood för din kropp! Proppade med nyttigheter som kollagen, vitaminer, mineraler, antioxidanter och olika antiinflammatoriska ämnen gör det så mycket gott för kroppen.
Många tänker kanske att märgben är något som enbart används när man kokar härlig Benbuljong. Men att rosta dem ger en koncentrerad och härlig smak, här med vitlök och havssalt.
Gör även ett besök och läs mer om våra tankar kring receptet Rostade märgben på bloggen.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Lägg märgbenen med snittsidan uppåt i en ugnssäker form eller på en plåt
- Strö lite havssalt över hålet där märgen sitter
- Pressa en halv vitlöksklyfta över varje märgben
- Lägg till sist på en liten klick ghee
- Rosta mitt i ugnen i 15-20 minuter tills märgen börjar släppa från benet
Nu är dina Rostade märgben klara att avnjutas!
De märgben som eventuellt blir över tar du bara och gräver ut märgen ur och förvarar i en tätsluten burk i kylen. Sedan kan du med fördel blanda ner lite märg i förslagsvis köttfärssåsen, köttgrytan eller omeletten.
Superfood för hela kroppen!
Tips! Att servera rostade märgben som en liten förrätt eller tillbehör på tallriken när man har vänner på besök ger garanterat ett spännande och nyfiket samtal runt bordet.
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo nyttigt nyttig mat hälsa måbra ibs aip maghälsa mage tarm Sverige hälsosamt läkande kost under vårt tak