Pepparkaksrutor med choklad och apelsin
Dessa ljuvliga Pepparkaksrutor, som du enkelt bakar utan ugn, är perfekta att njuta av i advent och jul till kaffet eller glöggen.
Du kan använda dig av rostad mandel i dina Pepparkaksrutor eller om du har allergi mot nötter, rostad kokos istället. Vi har testat båda sorter och båda smakar fantastiskt!
Gör även ett besök och läs mer om våra tanka kring receptet Pepparkaksrutor med choklad och apelsin på bloggen.
Så här gör du
- Rosta mandeln alt. kokosen gyllene i en torr stekpanna
- Smält kokosoljan
- Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
- Tillsätt den rostade mandeln alt. kokosen
- Tillsätt även pepparkakskrydda, äkta vaniljpulver och den smälta kokosoljan
- Mixa till en kladdig deg
- Klä en brödform med bakplåtspapper. Vi använde en form med måtten 9×18
- Tryck ner kakdegen i ett jämnt lager på botten av formen
- Smält chokladen (vi använder Kokoschoklad från Renée Voltaire) över ett vattenbad på spisen
- Tillsätt den pressade apelsinsaften och kokosoljan försiktigt i chokladen under omrörning så det blandar sig väl
- Häll den smälta chokladen över kakdegen i bakformen, se till att det kommer över hela ytan
- Riv apelsinzest över kakan
- Ställ in i frysen och låt stelna, ca 1 timme
- Skär i fina Pepparkaksrutor och förvara i en burk i frysen
Tips! Lägg ett litet bakplåtspapper i botten på burken som du förvarar dem i och lägg även ett emellan lagren om det blir något.
På detta vis är det lätt att ta upp önskad mängd Pepparkaksrutor allt efter som man vill njuta.
Så låt dig nu förföras av de goda smakerna av pepparkaka, choklad och apelsin i dessa ljuvliga Pepparkaksrutor.
I advent och jul eller närhelst som du blir sugen på något riktigt gott!
Tid att njuta!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo glutenfritt mejerifritt laktosfritt glutenfri mejerifri laktosfri sverige recept nyttigare pepparkaka pepparkakor raw godbit gofika nyttigt fika Under vårt tak