Energibars

Ingredienser

Energibar

Receptet är för 10-12 bars

300 gram   
100 gram   
100 gram   
2 msk   
2 msk   
0,5 tsk   

300 gram färska dadlar motsvarar ungefär 25 st.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller mandel och cashewnötter.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Glimja och Bagaren & Kocken.

Energibars

Så här gör du

  • Mät upp och rosta mandlarna i en stekpanna
  • Mixa mandlarna i en matberedare med knivbladen
  • Mät upp och tillsätt cashewnötterna och mixa lite lätt, man vill ha lite större bitar av cashewnötterna
  • Häll över de mixade nötterna i en bunke
  • Mät upp och kärna ur dadlarna
  • Smält kokosoljan
  • Lägg nu de urkärnade dadlarna i mixern tillsammans med den smälta kokosoljan, raw kakao och äkta vaniljpulver

Köp Raw kakao

  • Mixa till en härlig deg
  • Lägg ner i bunken med nötblandningen
  • Blanda ihop
  • Nu kan du välja att göra bars som vi eller rulla till härliga energibollar
  • Klä en avlång bakform eller annan mindre form med bakplåtspapper
  • Fördela degen i formen och släta ut till ett jämt lager
  • Låt vila i kylskåpet tills det stelnat, minst 1 timme
  • Ta ut kakan och dela i avlånga bars eller önskad storlek

Energibars2

Energibars1
Förvara barsen i en glasburk eller liknande i frysen så håller de länge och är enkla att plocka upp närhelst man önskar.

När du tar med dig dina energibars under en vandring eller på din löparrunda kan du med fördel slå in dem i lite bakplåtspapper så de inte kladdar.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Glimja och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak