Marinerad kålsallad
Sallad i alla former är fantastiskt gott och något vi äter mycket av året om. Marinerad kålsallad är lite julig men passar utmärkt både på höstens och vinterns middagsbord.
Vad vi blandar i vår sallad beror lite på vad man kan hitta och då gärna sådant som är i säsong.
Under hösten och vintern blir det mycket kål och en Marinerad kålsallad smakar då gott att servera till både köttet, fisken och kycklingen. Den passar självklart fantastiskt fint att servera på buffébordet till jul. Så uppskattad och god!
Du förbereder denna kålsallad med fördel dagen innan du ska servera den och den håller sig flera dagar i kylen.
Så här gör du
- Strimla rödkålen fint och lägg i en stor bunke
- Hacka och tillsätt grönkålen
- Skala och strimla rödlöken och tillsätt även denna
- Rör samman så det blandar sig väl
- Salta och peppra, ganska rikligt
Marinad
- Vispa samman olivolja, dijonsenap och den pressade apelsinjosen i en lite skål
- Häll marinaden över kålsalladen och blanda ihop så att det kommer marinad i hela salladen
- Sätt en plastfolie över bunken och ställ in i kylen, minst 6 timmar men gärna över natten
Vid servering
- Skiva äpplena i tunna klyftor och blanda ner i salladen
- Toppa med valnötter
Ät och Njut!
Vill du ha fler goda recept på sallader och vegetariskt så titta gärna runt i Paleoskafferiet och låt dig inspireras!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
paleo sallad paleorecept recept Sverige paleotips paleokost paleomat matglädje julrecept julsallad under vårt tak