Morotsscones
Baka dessa ljuvliga Morotsscones och bjud in till ett afternoon tea på Paleovis! Servera med härligt Fikonsmör eller bara lite ghee med himalayasalt som sakta får smälta av värmen från brödet, så ljuvligt!
Du kan även koka några olika sorters Bärsylt och ha på din scones för äkta afternoon tea känsla.
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala och finriv moroten
- Smält ghee
- Knäck ägget i en bunke och tillsätt honungen
- Vispa vitt och pösigt med elvispen
- Tillsätt ditt smälta ghee och vispa lite till
- Mät upp mandelmjöl, tapiocastärkelse, kokosmjöl, kanel, mald ingefära, bakpulver och himalayasalt i en skål och rör samman
- Tillsätt blandningen i äggsmeten och vispa samman
- Tillsätt den rivna moroten och vispa lite till, tills allt blandat sig
- Du har nu en relativa kladdig deg som du med handkraft får forma till en boll
- Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper
- Lägg degbollen mitt på plåten och tryck försiktig ut till en cirkel på ca 20 cm i diameter, forma med händerna
- Pensla brödet med lite ghee
- Skär ett kryss över brödet så du får 4 lika stora bitar
- Nagga med en gaffel
- Grädda i ugnen i 20 minuter tills din Morotsscones fått fin färg
- Ta ut, bryt isär och ät medan de fortfarande är varma. Så gott!!
Sätt på en härlig kanna med te och Njut!
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
Paleo paleorecept recept sverige paleosverige paleoblogg matblogg baka scones paleoscones Under vårt tak glutenfritt mjölkfritt laktosfritt