Rökig högrevsgryta

Ingredienser

Rökig högrevsgryta

För 4 personer

Tillagningstid:

8 tim 30 min

800 g   
1 st   
2 st   
390 g   
1 msk   
1 st   
2 tsk   
1 tsk   
1 tsk   
Efter tycke och smak   
Efter tycke & smak   

Till detta recept behöver du en Crock-Pot, långtidskokare eller stor gryta.

Husgeråd

  
alt.   
  
  
  
  
  

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och Bagaren & Kocken.

Rökig högrevsgryta

Det är inte mycket som slår ett härligt långkok som fått tillagas långsamt så att smakerna riktigt satt sig och köttet blivit så mört att det riktigt faller isär.

I detta recept på Rökig högrevsgryta har vi använt oss av en Crock-Pot vid tillagningen men det går givetvis lika bra att använda en annan långtidskokare eller tillaga det i en vanlig ugn eller på spisen. Det man ska tänka på när det gäller de två sista tillagningssätten är att det blir en annan tillagningstid.

Annonslänk Crock Pot

Så här gör du

  • Skala och dela löken samt morötterna i mindre delar
  • Lägg ner i botten på din Crock-Pot
  • Salta och Peppra din högrev runt om och lägg ner på löken och morötterna

DSC01226

  • Blanda de krossade tomaterna med citronsaften, rökt paprikapulver, chilipulver, timjan och den pressade vitlöksklyftan i en  skål
  • Häll ner blandningen över köttet
  • Ställ in din Crock-Pot på “low”, låg värme och tillaga i 7 timmar och 30 minuter
  • Vänd försiktigt på köttet efter halva tiden

Efter 7 timmar och 30 minuter

  • Ta upp högreven och dra isär den, med hjälp av två gafflar, i mindre delar.
  • Lägg tillbaka i Crock-Poten, rör om och smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar
  • Koka ytterligare i 30 minuter

Servera och njut tillsammans med förslagsvis Ugnsrostad sötpotatis och en stor sallad.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp, Gröna gårdar och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak