Spenatsoppa

Spenatsoppa med ägghalva

Ingredienser

Spenatsoppa

För 2 personer

400 g   
1 st   
2 st   
1 kruka, en näve   
1 kruka, en näve   
1 kruka, en näve   
1 msk   
1 l   
2 krm   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i.

Husgeråd

Spenatsoppa

Att Njuta av en god soppa är något vi gärna gör här hemma Under vårt tak. Soppa är dessutom perfekt som bjudmat då det är enkelt att laga till många, vår Spenatsoppa är inget undantag.

Så här gör du

  • Skala och hacka löken
  • Bryn löken i t.ex. lite ghee i en gryta tills den blir mjuk
  • Tillsätt den hackade spenaten, basilika, timjan, persilja och pressa ner vitlöken
  • Bryn samman någon minut
  • Pressa ner citronsaften och häll på buljongen
  • Låt koka upp
  • Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer
  • Smaksätt med muskotnöt, havsalt och nymald svartpeppar
  • Låt koka samman sakta några minuter
  • Din Spenatsoppa är nu klar att avnjutas

Servera din Spenatsoppa med kokta ägghalvor och varför inte nybakade Små Brytbröd.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo soppa paleosoppa recept paleorecept paleoblogg nässelsoppa matblogg

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon]