Strikt Paleotacopaj

Ingredienser

Paleotacopaj

För 4 personer

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

Fyllning

400 gram   
Efter tycke & smak   
1 dl   

Äggstanning

3 st   
2 dl   
3-4 dl   

Dekoration

Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Paleotacopaj

Så här gör du
 

  • Förbered en omgång med Het Salsa. Länk till Vår Heta Salsa hittar du här
  • Förbered en omgång med Tacokrydda. Länk till vår Tacokrydda hittar du här
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Börja med fyllningen
  • Bryn nötfärsen i lite kokosolja
  • Häll på tacokryddan över nötfärsen och rör om
  • Häll på vattnet och rör om igen så att kryddorna riktigt går in i nötfärsen
  • Låt vattnet koka in i nötfärsen
  • Fyll pajskalet med nötfärsen
  • Vispa samman äggen och kokosmjölken och tillsätt den heta salsan, ta salsa efter tycke och smak
  • Häll äggstanningen över nötfärsen
  • Dekorera med lite paprika
  • Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg

 
Nu är tacopajen klar att avnjutas! Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.
 
Gör gärna ett besök i Paleoskafferiet och inspireras av fler härliga pajer.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Tacopaj Tacos Taco Paleo recept Paleorecept sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]