Squashgratäng med bacon och champinjoner

Ingredienser

Squashgratäng

Receptet är för 3-4 personer.

1 st   
1 st   
10 st   
12 st   
1 st   
3 st   
0,5 st   
1 msk   
5 dl   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Smörj formen med olivolja.

Husgeråd

Squashgratäng med bacon och champinjoner

Så här gör du
 

  • Det är viktigt att du vattnar ur squashen ordentligt innan du använder den i gratängen
  • Dela squashen och skiva den i ca 1 cm breda skivor
  • Lägg skivorna på en handduk och strö på rikligt med havssalt (saltet kommer nu dra åt sig vattnet i squashen)
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och hacka löken
  • Skiva champinjonerna
  • Klipp ner baconskivorna i en stekpanna med högre kanter och låt de brynas lätt
  • Tillsätt löken och champinjonerna
  • Bryn samman några minuter tills det fått lite färg och blivit mjuka
  • Dela, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar och blanda ner i pannan
  • Låt bryna samman ytterligare någon minut
  • Tillsätt kokosmjölken
  • Pressa ner vitlöksklyftorna
  • Blanda ner den finhackade chilin och den färsrivna ingefäran
  • Smaka av med lite havssalt och svartpeppar
  • Låt sakta koka samman i ca 15 minuter till det tjocknat något
  • Torka av squashskivorna ordentligt med papper
  • Olja en gratängform med lite olivolja
  • Varva squashskivorna och röran i formen
  • Börja med Squashskivor och avsluta med röra
  • Grädda gratängen i 30 minuter till den känns mjuk och fått lite färg
  • Låt gratängen vila en liten stund innan du serverar den

Squashgratäng‏ 1

Squashgratäng‏ 2

Ät och njut din Squashgratäng som den är eller ett härligt tillbehör till kött eller fisk.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gratäng Paleo recept mejerifri mejerifritt glutenfri
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]