Squashgratäng med bacon och champinjoner
Så här gör du
- Det är viktigt att du vattnar ur squashen ordentligt innan du använder den i gratängen
- Dela squashen och skiva den i ca 1 cm breda skivor
- Lägg skivorna på en handduk och strö på rikligt med havssalt (saltet kommer nu dra åt sig vattnet i squashen)
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och hacka löken
- Skiva champinjonerna
- Klipp ner baconskivorna i en stekpanna med högre kanter och låt de brynas lätt
- Tillsätt löken och champinjonerna
- Bryn samman några minuter tills det fått lite färg och blivit mjuka
- Dela, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar och blanda ner i pannan
- Låt bryna samman ytterligare någon minut
- Tillsätt kokosmjölken
- Pressa ner vitlöksklyftorna
- Blanda ner den finhackade chilin och den färsrivna ingefäran
- Smaka av med lite havssalt och svartpeppar
- Låt sakta koka samman i ca 15 minuter till det tjocknat något
- Torka av squashskivorna ordentligt med papper
- Olja en gratängform med lite olivolja
- Varva squashskivorna och röran i formen
- Börja med Squashskivor och avsluta med röra
- Grädda gratängen i 30 minuter till den känns mjuk och fått lite färg
- Låt gratängen vila en liten stund innan du serverar den
Ät och njut din Squashgratäng som den är eller ett härligt tillbehör till kött eller fisk.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus gratäng Paleo recept mejerifri mejerifritt glutenfri
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]