Leverpastej
Att göra sin egen leverpastej är inte alls så svårt som man kan tro.
Så här gör du
- Lägg levern i kallt vatten ca 10 minuter
- Lyft upp och torka levern torr med lite papper
- Putsa din lever ren från hinnor
- Skär i mindre bitar
- Skala och hacka löken och äpplet
- Stek mjuka i en stekpanna i lite ghee
- Häll ner löken och äpplet i en matberedare med knivblad
- Stek levern , den ska fortfarande vara lite rosa i mitten, och häll över i matberedaren
- Stek nötfärsen och häll ner även den i matberedaren
- Tillsätt ghee
- Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt ingefära, rosmarin och salt
- Mixa allt i matberedaren tills smeten är helt slät eller till valfri konsistens
- Lägg smeten i lufttäta glasburkar och ställ kallt
- Låt stå över natten innan du avnjuter din leverpastej
Leverpastejen håller minst en vecka i kylskåp, men den går även bra att frysa.
Njuta av en god smörgås med leverpastej och gurka, oavsett om det är på ett knaprigt Paleoknäcke, Fröknäcke eller något annat gott bröd från Paleoskafferiet så smakar det mer än ljuvligt till en kopp med värmande te.
Paleo så gott och så enkelt!
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken