Baconlindad Älgfärsbiff med rödbeta

Ingredienser

Baconlindad Älgfärsbiff med rödbeta

Receptet är för (9 st biffar) 4 personer

700 gram   
1 st   
1 st   
2 msk   
1 msk   
3 krm   
1,5 tsk   
9 st   
Efter tycke & smak   

*Självklart så går det lika bra med nötfärs.

Vid AIP, uteslut chili.

Husgeråd

  
  
  
  
  

Baconlindad Älgfärsbiff

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg färsen i en bunke
  • Skala och finhacka löken och häll ner i bunken
  • Skala och grov riv rödbetan och tillsätt även denna
  • Tillsätt chili och persilja, rör samman
  • Tillsätt havssalt och grovmalen svartpeppar
  • Rör ihop till en smet
  • Forma till biffar ca 120g per st. och linda en baconskiva runt
  • Stek biffarna i stekpannan, ca 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg
  • Lägg över biffarna i en ugnssäker form och stek färdigt i ugnen i ca 15 minuter

Baconlindad Älgfärsbiff med rödbeta 1Baconlindad Älgfärsbiff med rödbeta 2

Ät och Njut. Vi njuter vår Älgfärsbiff tillsammans med stekt brysselkål och krämig Vitlök- och chilimajonnäs.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Älgfärsbiffar biffar biff Paleo paleorecept recept baconlindade
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]