Paleo Pizza
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader
- Häll upp och värm vatten på spisen
- Mät upp tapiocastärkelse/mjöl, kokosmjöl och salt i en bunke och rör om
- Mät upp olivolja och det varma vattnet och häll ner i bunken
- Vispa samman snabbt med hjälp av elvispen
- Vispa upp ägget lätt och häll ner även detta
- Vispa samman till en deg
- Jobba ihop degen till en boll
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till önskad form
- Dra bort det övre bakplåtspappret
- Rulla/vik in kanten runt din pizza
- Grädda i ugnen i 20 minuter tills kanten på pizzan börjar bli lite gyllen
Medans Pizzabotten förgräddas i ugnen förbereder du tomatsåsen och de övriga ingredienserna som du vill ha på din pizza, här sätter bara fantasin stopp för vad du kan toppa den med.
Eftersom vi inte använder ost på vår pizza, då mejerivaror inte ingår i en paleokost, så brukar vi göra en större mängd tomatsås. Vi brukar använda en bas på ca 300g finkrossande tomater som vi sedan smaksätter på många olika och goda sätt.
- När pizzabotten är färdig gräddad tar du ut den och höjer värmen på ugnen till 200 grader
- Bred på din tomatsås och önskade ingredienser och kryddor som du önskar på din pizza
- Grädda ytterligare i 10 minuter
Ät och Njut tillsammans med en härlig sallad!
Inspiration till receptet har vi hittat hos Lea som driver bloggen Paleo Spirit. Vi har gjort om måtten lite för att det ska passa svenska mått bättre och vi kan bara säga Wow!! Så gott!!!
Ett annat gott alternativ när man blir sugen på pizza är att göra en Meatzapizza.
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo Sverige glutenfritt baka glutenfripizza recept paleorecept paleoblogg Paleopizza
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore [shoppingcarticon]